1987 drabbas min morfar av hjärntumör. Han friskförklarades. 14 år senare konstateras det att den slagit till igen. Den 1 april 2001 gick min morfar bort. Sjukdom: hjärntumör. Jag hann lära känna min morfar i 14 år en alldeles för kort tid. Efterföljande år drabbas pappa och farföräldrar av stroke, så kallade tior. 2014 fick min bror diagnosen ADHD, hyperaktiv. Den 14 november 2016 drabbades min lillebror endast 16 år ung av stroke, hjärnblödning, på gymmet. Min bror var fullt frisk. Han hade heller ingen medfödd missbildning i något blodkärl som många har när de drabbas som unga. Än idag har vi inget svar på varför han insjuknade. Han överlevde men det var nära att han inte skulle klara sig. Min bror vaknade upp helt förlamad på hela högersidan och synen försämrades kraftigt. Idag 2 år senare går han men är fortfarande delvis förlamad på höger sida. Hans tonårstid blev han ifråntagen. Han kommer heller aldrig kunna ta körkort, något som han längtat efter länge att få göra.

Jag har skapat denna insamling för att hjärnforskningen står mig nära. Alla känner vi någon som har någon form av hjärnsjukdom. Som hjärnsjukdom räknas också ätstörningar, depression, bipolär sjukdom, ALS, MS, Alzheimers sjukdom, migrän, ångest/ tvångssyndrom m. fl. Gå gärna in på www.hjarnfonden.se för att läsa mer!

De insamlade pengarna går oavkortat till den forskning som behöver det mest! Genom minsta lilla krona är ni med och bidrar till att forskningen går framåt och räddar liv! Kanske även ditt i framtiden!

För mig är denna insamling VIKTIG för utan den hade ingen utav mina drabbade närstående överlevt.

Målet med denna insamling börjar 5000 kr. Jag hoppas på att kunna höja målet under tidens gång. Hjälp mig hjälpa

Recent activity

  • Emelie Hedegärd Hjärnfonden
    Hej Emelie, vilken fin insamling du skapat! Hjärnforskningen är verkligen viktig för så många människor, precis som du skriver i din text. Tveka inte att höra av dig om du har några frågor längs vägen.
    Vänliga hälsningar, Emelie på Hjärnfonden
    info@insamling-till-hjarnfonden.se