Created By:
Susanna Yngvesdotter
Collecting for:
Epilepsi
Leon föddes den 24 Januari 2019 i vecka 38+2, en liten söt kille på 2495gram och 47cm lång tittade ut kl 11.51❤️
Överlyckliga att vi äntligen är 4 i familjen och allt gick hur bra som helst på förlossningen! Allt går ganska bra första tiden fast den var otroligt krävande med matningen.

När Leon var 1månad så uppmärksammades på en kontroll att Leons huvudomfång ej växte som det skulle och vi blev skickade till Barnmottagningen i Varberg för kontroll av läkare och bilder och CT görs för att se så inte fontanellen gått ihop redan, detta fick vi senare svar på att allt såg okej ut.
Den 15 april märker mamma att Leon gör lite ryck med kroppen som liknar kramper. På kvällen sökte vi akuten och Leon får göra sitt första EEG. Detta EEG visade inget men han får då även göra ett sömn-EEG och det visar epilepsiaktivitet. Världen rasar för oss!
Leon får även en stor kramp som tillslut gör att vi hamnade på neonatalen/IVA för småbarn för han behövde övervakning och allt var sjukt jobbigt!

När vi väl kommer hem så är det ett helt annat liv som väntar oss med daglig medicin, akut medicin och ständiga oron över nya kramper.
Vi har vid detta laget redan uppmärksammat att Leon är speciell för han följer inte den vanliga utveckligen och vi undrar vad och hur mycket han ser. En stor utredning är nu igång för att lösa detta mysterie! MR, ryggmärgsprov och blodprover tas men inget visar något konstigt hittills.
Våren och sommaren går och det är massa besök på sjukhus med alla möjliga besök man kan tänka sig ex blodprover, EEG, läkarbesök, syncentralen, osv.
I slutet av augusti får vi reda på att ett EEG har visat på tendens till infantil spasm. En första medicin sätts in och höjs flera ggr och nya EEG tas men det vill inte ge sig så då bestäms det att Leon behöver göra en intensiv behandling med en typ av kortison. Hur lång tid detta tar vet man inte utan det får EEG avgöra och denna behandling höll på i 10v som vi varannan dag var i Halmstad och Varberg för att få en spruta i benet. Det var även blodprover, EKG, urinprov, vikt & blodtryck som togs inför varje gång. Ibland tog detta 1-2h, ibland tog det en hel dag!
Det var inte bara behandling denna höst utan även EEG varannan vecka, läkarbesök, besök på habiliteringen och ögonmottagningen i Halmstad och Kungsbacka. Vi var även på drottning Silvias barnsjukhus för att träffa en neurolog där och ta genprover på oss (mamma, pappa och Leon).
Av denna behandling blev Leon mer infektionskänslig och i slutet av november åker han på sin första förkylning som han behöver läggas in för och 1 vecka var han på sjukhus. Behandlingen tar sedan slut i början av december och vi hoppades på jullov, men då åker Leon på en influensa och lunginflammation som var så otroligt jobbig för Leon! Han har verkligen kämpat med andningen och rosslighet och vi kommer hem på permission dagen innan julafton. Vi blir tillslut utskrivna den 3 januari. Vi alla är nu väldigt trötta och vill nu bara ha en bra start på nya året!

Nu är det inte många dagar kvar tills Leon fyller 1år, ett år som varit sjukt tufft och Leon är verkligen en liten kämpe som varit med om så mycket redan. Han lär oss nya grejer hela tiden.

Denna insamling är till för att stötta epilepsiforskningen och hjärnforskningen och ge Leon och alla andra barn den bästa vården av de allra bästa neurologerna och forskarna på hjärnan!
Insamlingen håller på t.om. den 10 Februari då det är internationella epilepsidagen!

Grattis på 1årsdagen våran älskade Leon🎉🎁🎂

Donate

24,500 kr
Collected

98% 25,000 kr

97
Donations

0
Days left

Recent activity

 • Anonymous User Anonymous User Donated 50 kr

 • Emelie Bäckelin Hjärnfonden
  Här kommer en liten hälsning från Hjärnfonden, vi är så stolta och glada över denna fina fina insamling i Leons namn. Som ni kämpar! ❤️
  Nu har er insamling nått sitt slutdatum och om vi vill skulle jag kunna hjälpa er att förlänga insamlingen lite grann om ni vill nå ert mål som ni är väldigt nära?
  Tveka inte att höra av er om jag kan hjälpa er med något.
  Varma hälsningar och lycka till,
  Emelie på Hjärnfonden
  emelie.backelin@hjarnfonden.se
 • Kristian Petersson Kristian Petersson Donated 300 kr

  Mot epilepsin och för Leons framtid❤️ Vi älskar dig Leon puss o kram Mamma Pappa Loui ❤️

 • Annie Trinhdal Annie Trinhdal Donated 1,000 kr

  Grattis Leon ❤️

 • Martin Hägg Martin Hägg Donated 100 kr

  Grattis!

 • Elin Thuresson Elin Thuresson Donated 100 kr

  Många bäckar små... Grattis Leon! 🎈

 • Pontus Gustavssom Pontus Gustavssom Donated 300 kr

 • Andreas Johansson Andreas Johansson Donated 100 kr

 • Sanna Larsson Sanna Larsson Donated 300 kr

  Grattis älskade Leon önskar Sanna Andreas och Hugo

 • Angelica Yngvesdotter Angelica Yngvesdotter Donated 200 kr

  Grattis på födelsedagen Leon! Förutom paket, pussar och kramar donerar vi lite pengar i ditt namn! För du är värd allt fint i vår värld!❤️🎊🌟 Kram Moster m. familj!

 • Hanna Bengtsson Hanna Bengtsson Donated 50 kr

  Grattis Leon 🥳

 • Malin & Johan Malin & Johan Donated 500 kr

  Grattis på födelsedagen finaste Leon 💙💙💙

 • Jeanette Karlsson Jeanette Karlsson Donated 300 kr

  Grattis på födelsedagen önskar mormor och morfar ❤️

 • Ann Petersson Ann Petersson Donated 500 kr

  Grattiskramar 🤗❤️ från Farmor & Farfar

 • May & Stig Strandberg May & Stig Strandberg Donated 200 kr

  Grattis på födelsedagen! 💕🎁🎉🎂🎈

 • Marie Strandberg Marie Strandberg Donated 200 kr

  Fina Leon 💙 Stort grattis på din 1-årsdag! 🎈 Vad ni kämpar hela familjen! 🍀 Många styrkekramar från Marie, Glenn, Olle, Gustav och Svante ❤❤❤

 • Yvonne Svensson Yvonne Svensson Donated 100 kr

  💙

 • Frida Petersson Frida Petersson Donated 500 kr

  Fina Leon ❤️ Vilka kämpar ni är hela familjen 💪✨ Grattis på 1 års dagen, vi älskar dig! ❤️ Kram från Frida, Martin och kusinerna John, Lizzie & Alfred

 • Frida Kjellberg Frida Kjellberg Donated 300 kr

  Du är en riktig kämpe Leon. Stort grattis på din 1års dag💙

 • Marita Kjellberg Marita Kjellberg Donated 300 kr

  Grattis och kram till Leon💙 Kramar från Marita och Sivert

 • Hekena Jisfält Hekena Jisfält Donated 300 kr

  Grattis på första födelsedagen!

 • Lotten Börjesson Lotten Börjesson Donated 100 kr

  Ni är kömpar! Heja er ❤️

 • Evelina Bertilsson Evelina Bertilsson Donated 100 kr

  Styrkekramar till lille kämpen ❤️

 • Anne Albertsson Anne Albertsson Donated 500 kr

  För Leon och Oliver och alla andra barn som fick en tuff start och deras fantastiska föräldrar ❤