Till minne av:
Arne Waldeheim
1955-01-14 - 2022-06-24
Skapad av:
Sara Louise
Samlar in till:
Hjärntumör

Till minne av Arne Waldeheim

Morgonen den 11 november 2021 drogs mattan bort under våra fötter när Danderydssjukhus ringer oss.

"vi har hittat en tumör"

Nej, nej nej, det skulle ju vara någon lättare förvirring, en stroke, demens, diabetes... Alla andra diagnoser skulle kännas bättre, bara det inte var cancer i hjärnan.

Den 24:e november, dagen efter biopsin, kunde de redan se på formen att det var en Glioblastom.
Dagen innan julafton 2021 får vi diagnosen Glioblastom lV, elakartad snabbväxande hjärntumör med väldigt dålig prognos i överlevnad. Pappa har en hjärntumör som betraktas vara icke opererbar och omöjlig att strålbehandla för att den sitter 6 cm in i pannloben.

Platsen tumören valt är svårtillgänglig, en tuff tid med cellgift TMZ påbörjas.

December, Januari, Februari... de känns som år innan vi ska få reda på vad 3 månader med cellgift har gjort med tumören.
22 mars var det dags att få svar.

Goda resultat, den har minskat i storlek. Pappa tillhör en liten procent som svarar bra på cellgift, prognosen ser bättre ut. Vi kan räkna med år!

En lättnad sköljer över oss närstående, vi kommer få mer tid än den usla prognosen 6 månader som vi läst om på olika sidor.

En resa planeras till Österlen. Inte visste vi då att denna resa skulle bli ett farväl av hans hembygd.

Från mitten av maj fram till 15:e juni lever vi alla i en dimma, diffusa symptom, personlighetsförändring, minnessvårigheter, samtalen blir kortare då de inte längre finns intresse från hans håll, balansproblem och en trötthet vi inte sett tidigare.

På midsommarafton 24:e juni 2022 tog han sitt sista andetag. Hans själ är nu fri och han har återförenats med sin mor och far.

Hjärnan är det viktigaste vi har, utan den är vi ingenting. Vår pappa gjorde allt för sin familj, han var snäll, nyfiken, omtänksam hade humor och lärde oss att in i det sista vara positiv trots en dödlig diagnos.

Vår pappa var en mycket omtyckt kollega han hade hjärtat på rätt plats och ställde alltid upp med en positiv och serviceinriktad inställning. Han var stolt över sitt val av yrke som ingenjör och CT-speicialist.
-nu ska pappa ut och rädda människoliv

En mening som vi är uppväxt med att höra.

Forskning behövs för att fler människor ska få chansen att överleva hjärntumörer. Med denna insamling vill jag uppmärksamma hur viktig hjärnfondens arbete är, jag hoppas att vi kan få en större vetskap om orsaken till tumörer i hjärnan, nya behandlingsmetoder och fler överlevande!

Älskad, saknad
Ing-Mari, Åsa & Sara
Ge en gåva

8 000 kr
Insamlat

15
Gåvor

Senaste aktivitet

 • Ing-Mari Waldeheim Ing-Mari Waldeheim gav 500 kr

  💔 forskning är den bästa vägen fram emot att förstå varför hjärntumör drabbar en del av oss. Förhoppningsvis går det att bota i framtiden.

 • Thomas Blennback Thomas Blennback gav 500 kr

  Tack Arne för den tid som jag fick lära känna dig, jag uppskattade dig mycket som kollega du spridde ljus och glädje omkring dig, du kommer alltid att vara en källa till inspiration för för många.

 • Mark Goodliffe Mark Goodliffe gav 500 kr

  Finaste Arne, alltid så glad, med ett leende som kunde få vem som helst att börja skratta. Varmaste och snällaste person, tack för allt det fina som du skapade och värmen som du kunde dela med dig. Du kommer att bli saknad. Mark & Alexandra

 • Torbjörn Arvidsson Torbjörn Arvidsson gav 1 000 kr

  Tack Arne för att du har varit en så fin make och pappa till min syster och mina systerdöttrar

 • Sanne Nielsen Sanne Nielsen gav 200 kr

  ❤️❤️❤️

 • Katrin Eriksson Katrin Eriksson gav

 • Jonas Persgaard Jonas Persgaard gav 200 kr

  Arne var den arbetskamrat som alltid möte en med ett leende och glada tillrop. Det smärtar mig att han lämnat denna värld alldeles för tidigt. Men jag är övertygad att andra nu får glädjas tillsammans med honom. Tack för allt.

 • Caroline Lindeberg Caroline Lindeberg gav 100 kr

  Vi var kollegor i många år och vi har haft många härliga samtal. Inte så mycket jobb, utan mer om livet, familjen och resor. Du hade alltid ett stort leende och tog dig alltid tid för att prata en stund. Kommer alltid minnas dig ❤️

 • Karin Norgren Karin Norgren gav 100 kr

  Kära fantastiska Arne, du var som en sol och gjorde alltid min dag bättre bara genom att vara dig själv. Ditt leende, vänliga ord och stora hjärta var alltid där. Du är otroligt saknad.

 • Börje o Ewa Myrenius Börje o Ewa Myrenius gav 500 kr

  Tack för alla trevliga minnen.

 • Birgith Hultqvist Birgith Hultqvist gav 1 000 kr

  Tack för alla glada stunder Arne. Vila i frid. Birgith och Åke

 • Anna Molin Anna Molin gav 1 000 kr

 • Robert Fieglmuller Robert Fieglmuller gav 1 000 kr

  Glömmer inte din support när jag ringde in och behövde hjälp. Tack Arne för att jag hade förmånen att få vara din kollega

 • Ingegärd & Kjell Broberg Ingegärd & Kjell Broberg gav

  Vila i frid!

 • Rasmus Gammelgaard Rasmus Gammelgaard gav 1 000 kr

  Tack Arne för allt du var och allt du är! Alltid älskad, aldrig glömd! Kommer aldrig glömma mannen som alltid mött en med ett leende, vare sig det var i korridorerna på Philipskontoret, eller hemma med familjen! Kommer sakna dig!