Skapad av:
Emelie Häsä
Samlar in till:
Hjärnan
1987 drabbas min morfar av hjärntumör. Han friskförklarades. 14 år senare konstateras det att den slagit till igen. Den 1 april 2001 gick min morfar bort. Sjukdom: hjärntumör. Jag hann lära känna min morfar i 14 år en alldeles för kort tid. Efterföljande år drabbas pappa och farföräldrar av stroke, så kallade tior. 2014 fick min bror diagnosen ADHD, hyperaktiv. Den 14 november 2016 drabbades min lillebror endast 16 år ung av stroke, hjärnblödning, på gymmet. Min bror var fullt frisk. Han hade heller ingen medfödd missbildning i något blodkärl som många har när de drabbas som unga. Än idag har vi inget svar på varför han insjuknade. Han överlevde men det var nära att han inte skulle klara sig. Min bror vaknade upp helt förlamad på hela högersidan och synen försämrades kraftigt. Idag 2 år senare går han men är fortfarande delvis förlamad på höger sida. Hans tonårstid blev han ifråntagen. Han kommer heller aldrig kunna ta körkort, något som han längtat efter länge att få göra.

Jag har skapat denna insamling för att hjärnforskningen står mig nära. Alla känner vi någon som har någon form av hjärnsjukdom. Som hjärnsjukdom räknas också ätstörningar, depression, bipolär sjukdom, ALS, MS, Alzheimers sjukdom, migrän, ångest/ tvångssyndrom m. fl. Gå gärna in på www.hjarnfonden.se för att läsa mer!

De insamlade pengarna går oavkortat till den forskning som behöver det mest! Genom minsta lilla krona är ni med och bidrar till att forskningen går framåt och räddar liv! Kanske även ditt i framtiden!

För mig är denna insamling VIKTIG för utan den hade ingen utav mina drabbade närstående överlevt.

Målet med denna insamling börjar 5000 kr. Jag hoppas på att kunna höja målet under tidens gång. Hjälp mig hjälpa

Senaste aktivitet

 • Emma Cajander Hjärnfonden
  Tusen tack för din fina insamling! Alla pengar till forskningen är ovärderliga. Om du vill förlänga insamlingen så ändrar du datum på "redigera insamling" i inloggat läge. Tveka inte att kontakta mig om du vill ha hjälp att lyfta din insamling under 2020.
  Vänliga hälsningar Emma på Hjärnfonden
  info@insamling-till-hjarnfonden.se
 • Mihriam Qvarnström Mihriam Qvarnström Donerade 100 kr

  Fantastiskt att detta arbete finns! Så få som förstår känslan av hjärntrötthet, känna sig osmart och allt som kommer med stress.. Här får man tillåtelse att slappna av och inte behöva förklara sig. Tack!

 • Emelie Bäckelin Hjärnfonden
  Hej Emelie, vilken fin insamling du skapat! Hjärnforskningen är verkligen viktig för så många människor, precis som du skriver i din text. Tveka inte att höra av dig om du har några frågor längs vägen.
  Vänliga hälsningar, Emelie på Hjärnfonden
  info@insamling-till-hjarnfonden.se