Skapad av:
Psykiatriveckan Blekinge
Samlar in till:
Stressrelaterad ohälsa

Livet är en berg-och-dalbana

Våga Prata, Våga Fråga, Våga Lyssna, Våga Agera
Vecka 41 är en vecka då vi öppnar upp för samtal kring psykisk hälsa.

Visste du att stress på arbetsplatsen och i skolan är den vanligaste orsaken till långtidssjukskrivning? Och att det mer än sällan leder till depression och utmattning?
Din gåva hjälper forskningen om stressrelaterade sjukdomar. Och förutom din fina gåva; så kan du redan nu hjälpa en kollega i riskzonen.
Om vi vågar prata om psykisk hälsa, vågar fråga och lyssna, så kan vi tillsammans agera för ett mer öppet och hälsosamt samhälle.

Våga Prata om dina känslor och hur det känns att vara du. Att sätta ord på det som känns dåligt, är det fösta steget mot att må bra.

Våga Fråga när du märker att någon mår dåligt. Att öppna upp till samtal och visa att du ser och bryr dig, är ett av de bästa sätten att hjälpa någon att må bättre.

Våga Lyssna på den som mår dåligt. Det är inte farligare än att fråga om en person med en bruten arm har ont, ibland gör det ont i sinnet. När du vågar lyssna hjälper du en annan människa att ta steget mot att må bra.

Våga Agera när någon behöver hjälp. Du kan rädda liv genom ditt agerande. Mobbning, utmattning och självmord är bara några exempel på vad du kan förhindra genom att agera mot något som oroar dig.

Tack för ditt engagemang, du är fantastisk!
Ge en gåva
0 kr
0%
0 Dagar kvar

Senaste aktivitet

När du får in gåvor, kommer de att visas här