Skapad av:
Anton Karmehed
Samlar in till:
Stressrelaterad ohälsa
Fyra småbarnspappor som alla på olika sätt upplevt eller levt med stressrelaterad ohälsa men som är gröngölingar i skidspåret. Vi är tränings- och jobbkompisar där tre av fyra knappt hade stått på ett par längdskidor för några månader sedan men nu siktar på att ta sig igenom Vasaloppet. Genom att starta en insamling hos hjärnfonden för stressrelaterad ohälsa hoppas vi kunna inspirera till fysisk träning som stressmedicin samtidigt stödja viktig forskning och ge oss själva extra motivation innan och under Vasaloppet!

Vi siktar på att tillsammans nå en total distans på 1000 km (Träningskilometrar + 4x90km Vasaloppet Öppet Spår den 27 februari) och skänker vardera 1 krona per tränad km vi tränat upp till vårt slutliga träningsmål. Når vi målet på 1000 km skänker vi vardera 1000 kronor till Hjärnfonden!

Vi hoppas att även fler vill bidra till insamlingen antingen med engångsbidrag eller en slant per km likt oss själva. Coore AB har redan hoppat på utmaningen och bidrar med 4 kronor per tränad km upp till målet samt 10 kronor per extra tränad kilometer över målet! Vi hoppas att fler företag vill vara med och stödja vår sak, kontakta Anton Karmehed på ak@coore.se vid intresse. 🙏😊

Ni hittar kontinuerliga uppdateringar för vår insamling och vår träning på Antons Instagram (@antonkarmehed) och Facebook.
Vi hoppas även kunna lägga in videorapporter här på insamlingssidan framöver
Ge en gåva
23 274 kr
116%
0 Dagar kvar

Senaste aktivitet

 • Bo Sjöstedt Backe Bo Sjöstedt Backe gav 500 kr

  Fastän Anton inte gjorde handstand i spåret så blev det e skänkt slant

  Anton Karmehed Anton Karmehed: Haha tusen tack för ditt fina bidrag Bo! Det var liite mycket fokus på att bara klara sig igenom denna gången, men nu har jag nya utmaningar att se fram emot! 😬 Många kramar!
 • Anton Karmehed Anton Karmehed
  Drygt 1200km senare var vi bokstavligen i mål! Tillsammans med mina vänner Johan Pettersson, Carl-Fredrik Malmberg, Timmi Modari och Jonas Devhagen korsade jag mållinjen i Mora under söndagens Öppet Spår (90km) och kunde konstatera att vi med några månaders träning kunde klara av ett Vasalopp. Men än viktigare även samla in pengar och öka medvetenheten kring stressrelaterad ohälsa.
  Vår insamling "Stakning mot Stress" har redan dragit in över 20 000 SEK till Hjärnfonden och förhoppningsvis kan vi öka på det ytterligare sista veckan. Det är ur en synvinkel mycket pengar och ur en annan bara en liten droppe i havet. Vi är oavsett stolta över resultatet men ännu mer över det fantastiska stöd och intresse vår insamling skapat.
  Det viktigaste för mig personligen är egentligen inte antalet kronor insamlade utan antalet människor som får höra om insamlingen och varför vi gör den. Det kändes därför som en passande avrundning när jag, efter en frenetisk målgång i jakt på ångloket Johan Pettersson, blev intervjuad av Vasaloppet.tv i deras livesändning.
  Att få berätta för tusentals tittare och publik på plats om varför vi tycker det är viktigt att öka medvetenheten kring denna allt jämt ökande folksjukdom är för mig mer värdefullt än något annat. Förhoppningsvis även inspirera till hur man kan minska sin negativ stress i livet och hantera den oundvikliga stressen bättre.
  Nu hoppas jag till sist att ni som inte redan skänkt en slant kan tänka er att bidra med några kronor till vår insamling innan den stänger. Handlingen att uppmärksamma ämnet och insamlingen är viktigare än bidragets storlek! Under tiden fortsätter "Moranissarna" att fundera på vilken utmaning vi skall anta nästa gång.

  Tusen kramar till er alla som stöttat och bidragit, även ett extra tack till min evige vapendragare Henrik Berntsson som alltid strävar efter nya sätt att göra skillnad även i vår företagsverksamhet!
 • Carl-Fredrik Malmberg Carl-Fredrik Malmberg gav 1 234 kr

  Anton Karmehed Anton Karmehed: Stakningskungen både kör snabbast och bidrar mest till insamlingen. Vilken legend, tack för resan Fredde!
 • Carolin Ericsson Carolin Ericsson gav 200 kr

  Anton Karmehed Anton Karmehed: Stort tack Carro för motivationen och bidraget, we made it!
 • Elisabet Holtz Elisabet Holtz gav 500 kr

  Anton Karmehed Anton Karmehed: Tusen tack Elisabet för ditt bidrag och motivation! ❤️
 • Coore AB Coore AB gav 6 340 kr

  Totalt nådde vi 1234 km och eftersom vi slog målsättningen skänker vi 6340 kronor från Coore AB. Stort tack till alla som stöttat och bidragit, vi har gjort skillnad och ökat medvetenhet om stressrelaterad ohälsa! ❤️ Kramar Anton och Henrik på Coore

 • Timmi Modari Timmi Modari gav 200 kr

  Vasaloppet avklarat, alla gick i mål! Med god marginal klarade vi vårt mål på 1000 km, så här kommer änku en del av mitt bidrag.

  Anton Karmehed Anton Karmehed: Om vi gjorde, 1234km. 😯 Fin siffra med ännu finare människor!
 • Jonas Devhagen Jonas Devhagen gav 1 000 kr

  Anton Karmehed Anton Karmehed: Vilken kung du är Jonas!! Du är precis lika stor del av denna insamling som oss andra fyra. Stort tack för bidraget både till insamlingen och fantastiskt positivt energi, tydligen "löser sig" även ett Öppet spår! 😬❤️
 • Anton Karmehed Anton Karmehed gav 500 kr

  Vi krossade vår målsättning och alla kom i mål! Vilket äventyr och vilket stöd från er alla, många kramar och tack!🙏❤️❤️

 • Karin Andersson Jardby Karin Andersson Jardby gav 200 kr

  Anton Karmehed Anton Karmehed: Stort tack Karin! ❤️ Både för bidraget och att du hållit ställningarna där hemma under träning och lopp! Tusen kramar!
 • Johan Pettersson Johan Pettersson gav 1 000 kr

  De va dä dä!

  Anton Karmehed Anton Karmehed: 😍😍😍 Du sjuka människa som tvingade mig att spurta sista 2km(!), helt fantastiskt!
 • Linda Nilson Linda Nilson gav 300 kr

  Anton Karmehed Anton Karmehed: Tusen tack Linda för bidraget och stöttningen innan och under loppet! 😍 Jag har ju sett videobevis på att du också är där ute och stakar så förväntar mig kallt att du är med nästa år! 😬 Många kramar från hela familjen här nere!
 • Renate Pettersson Renate Pettersson gav 500 kr

  Ni va så bäst

  Anton Karmehed Anton Karmehed: Stort tack Renate! Vilken service i spåren vi fick, hatten av och stort tack för ditt bidrag!
 • Carina Grönberg Carina Grönberg gav 100 kr

  Har själv precis kommit ut en sjukskrivning på av utmattning, har en svägerska som lever med sviterna efter två brustna bråck i hjärnan. Fantastiskt initiativ. Hehe heja💪.

  Anton Karmehed Anton Karmehed: Så fint av dig Carina att både stötta vår insamling och dela med dig av dina erfarenheter. Jag vet allt för väl hur det är att vara i den där sitsen. Hoppas att att du och din svägerska får chans att läka era sår. Vi klarade det och var motiverade hela vägen tack vare er alla som bidragit! ❤️
 • Hanna Skärstrand Hanna Skärstrand gav 500 kr

  Vi ses vid målet. Heja er♥️

  Anton Karmehed Anton Karmehed: Det gjorde vi minsann bästa Hanna! ❤️ Tusen tack för bidraget, stödet och timmarna av extra barnpassning detta innebar! 😬 Många kramar!
 • Anna Askhem Anna Askhem gav 200 kr

  Ni är grymma och stöttar en bra sak, hjärnan är en komplicerad sak .. behövs mer forskning på detta. Kör hårt 👌🏼

  Anton Karmehed Anton Karmehed: Tack Anna för ditt bidrag och stöd! Ja hjärnan är en fantastisk manick men också nästan skrämmande vad den kan hitta på med ibland! 😅 Desto mer vi kan lära oss om den desto bättre! Kramar!
 • Adam Afzelius Adam Afzelius gav 300 kr

  Lycka till i spåret nu och hoppas ni alla klarar er runt allihop! Vill såklart även bidra till nått så viktigt så här kommer en liten donation!

  Anton Karmehed Anton Karmehed: Stort tack för ditt bidrag Adam det betyder mycket för både insamlingen och vår motivation!
 • Timmi Modari Timmi Modari gav 200 kr

  800 träningskilometer körda!

  Anton Karmehed Anton Karmehed: Woop woop!
 • Sussi Persson Sussi Persson gav 300 kr

  Bra initiativ och viktigt ändamål! Staka på, heja heja!

  Anton Karmehed Anton Karmehed: Stort tack Sussi! Vi gör vårt bästa och det har gått bättre/längre än vi kunnat tänka oss tack vare all motivation från er som är med och bidrar! Många kramar! ❤️
 • Anna Jönsson Anna Jönsson gav 300 kr

  Har för några år sen själv drabbats av utmattningssyndrom och har personer i min närhet som drabbats och/eller kämpar idag. Därför är det en självklarhet för mig att stötta er i kampen mot psykisk ohälsa. Heja er!

  Anton Karmehed Anton Karmehed: Många kramar och tack för att du vill vara med och stödja vår insamling Anna! 🥰 Du/ni är i gott sällskap om man får säga så. Blev själv sjukskriven 2019 och är fortfarande långt ifrån "som vanligt". Bättre som människa på många sätt men energin/orken är oklart om den någonsin kommer att vara densamma. Förhoppningsvis gör denna insamling lite för både förståelsen och resurserna kring stressrelaterad ohälsa. 🙏 Hoppas att du mår bra i övrigt och att vi får ses snart! Kramar Anton ❤️
 • Björn Andersson Björn Andersson gav 300 kr

  Go go go!

  Anton Karmehed Anton Karmehed: Woho! Tusen tack för bidraget Björne! 😍 Hoppas att du mår bra och att livet leker! ❤️ Kramar Anton
 • Ann-Kristin och Tommy Mårtensson Ann-Kristin och Tommy Mårtensson gav 300 kr

  Fint initiativ, lycka till.

  Anton Karmehed Anton Karmehed: Stort tack familjen Mårtensson! ❤️🙏 Vi siktar på 7 soldagar på Kanarieöarna nästa år! 😬 Kramar Anton
 • Lena L Petersson Lena L Petersson gav 300 kr

  Anton Karmehed Anton Karmehed: Stort tack Lena för ditt bidrag! ❤️
 • Timmi Modari Timmi Modari gav 200 kr

  600 km avklarade! 200 km sedan mitt senaste bidrag innebär 200 kr till.

  Anton Karmehed Anton Karmehed: Ja det blev ett rejält tillskott i helgen! :D